Essensiell kunnskap om baseøvelser

MA Basis4 gir deg detaljert 3D-animert instruksjon og muskelbruk i 4 av de mest grunnleggende styrkeøvelsene. Du får også biomekaniske analyser av øvelsene, samt en komparativ analyse av knebøy og markløft. I tillegg viser vi hvordan løft som knebøy og markløft belaster ryggsøylen og på hvilke måter vi kan støtte opp ryggsøylen og sørge for å minimere skaderisiko

Detaljert teknikkbeskrivelse

Vi illustrerer en rekke prinsipper om løfteteknikk, og i motsetning til andre instruksjonsvideoer forklarer vi ved hjelp av biomekaniske prinsipper og grunnleggende anatomi hvorfor ulike tekniske detaljer er hensiktsmessig eller ei. Appen legger vekt på å vise effekten av ulike tekniske løsninger ved detaljerte 3D-animasjoner. Ved hjelp av innholdet i denne appen vil du få en bedre forståelse av hvordan man kan trene for økt prestasjon og redusert skaderisiko.

Animert muskelaktivering

I motsetning til vanlig video eller animasjoner viser appen i hvilken del av bevegelsesbanen øvelsen aktiverer de ulike musklene. En knebøy er for eksempel mest effektiv når vi er i en dyp posisjon, og gir mindre treningseffekt etter hvert som vi strekker kne- og hofteledd.

Biomekaniske analyser

Denne appen er den første som viser grunnleggende biomekaniske analyser av disse 4 grunnleggende styrkeøvelsene. Du vil med andre ord få kunnskap som svært få av verdens styrkeeksperter innehar ved å gjennomgå innholdet i denne appen.

Hjelp/Sikring

Vi viser grunnleggende teknikker for hjelp/sikring. Dette er obligatorisk kunnskap for å forebygge potensielle alvorlige skader. Ved å benytte riktig metode for hjelp/sikring kan du også bidra til at den som løfter får bedre utbytte av treningen

Ekstramateriale

Teknikkvariasjon knebøy

Knebøy vs markløft

Ryybelastning

Hvem passer appen for?

Denne appen er laget for deg som ønsker en grundig forståelse av hvordan disse 4 styrkeøvelsene skal utføres og hvordan de påvirker muskel-skjelettsystemet. Appen passer for eksempel for:

  • Trenere og instruktører
  • Helsepersonell som jobber med trening eller muskelskjelett-relaterte tilstander
  • Idrettsutøvere og andre styrketreningsentusiaster
  • Studenter og forelesere ved høyere utdanning
  • Elever og lærere på videregående skole